Політика конфіденційності

Загальні положення
Дана політика конфіденційності (далі – Політика) розроблена для www.frisbee.ua (далі – Сайт). Управління даними Сайту здійснюється ТОВ «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ “ГЕЛЕКСІ”», код ЄДРПОУ 41229318, юридичною особою, зареєстрованою відповідно до чинного законодавства України (далі – Компанія).

Дотримання конфіденційності важливе для Компанії, оскільки метою Політики є забезпечення прав і свобод людини та громадянина при обробці його персональних даних, у тому числі захисту прав на недоторканність, у тому числі від несанкціонованого доступу і розголошення.

Компанія в рамках чинного законодавства України захищає конфіденційність персональних даних (відомостей або сукупності відомостей) про фізичну особу (далі – Користувач), яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована, тим самим створивши й забезпечивши максимально комфортні та безпечні умови використання сервісів Сайту для кожного Користувача.

Дана Політика встановлює порядок здійснення Компанією обробки персональних даних, види збираних персональних даних, мету використання таких персональних даних, взаємодію Компанії з третіми особами, заходи безпеки для захисту персональних даних, умови доступу до персональних даних, а також контактну інформацію для Користувача щодо отримання доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних та звернення з будь-якими запитаннями, які можуть виникнути у Користувача щодо практики захисту персональних даних.

Використовуючи наш Сайт, ви погоджуєтеся на збір і використання інформації відповідно до цієї Політики, обробку персональних даних, таких як ім’я, регіон проживання, адреса електронної пошти, контактний номер телефону, IP-адреса, та іншої інформації, збір і обробка якої передбачена чинним законодавством України.

Збір і використання персональних даних
Власником і розпорядником персональних даних Користувачів Сайту є ТОВ «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ “ГЕЛЕКСІ”». Усі відомості агрегуються і проходять обробку згідно з чинним законодавством України.

Під персональними даними розуміються відомості чи сукупність відомостей про Користувача, який визначений або може бути ідентифікований. При використанні Користувачем сервісів Сайту Компанією здійснюється обробка даних Користувача, а саме:

  • даних, самостійно і добровільно наданих Користувачем як при заповненні реєстраційних форм, так і в процесі користування сервісами;
  • файлів cookie
  • IP-адреси
  • параметрів і налаштувань інтернет-браузерів (user-agent)
  • інших даних, які Користувач надає добровільно, у тому числі в процесі реєстрації на Сайті

Компанія збирає тільки ті персональні дані (наприклад, ім’я та прізвище Користувача, логін і пароль доступу, адресу електронної пошти, номер контактного телефону, дату народження, стать і т.д.), які свідомо і добровільно надані Користувачем як суб’єктом персональних даних з метою використання сервісів Сайту.

При відвідуванні Сайту фіксуються всі входи в систему. Інші відомості щодо трафіку Користувача не обробляються і не зберігаються.

Компанія обмежується збором мінімального обсягу інформації, необхідної винятково для виконання запиту суб’єкта персональних даних. Коли запитується необов’язкова до надання інформація, Користувача буде про це повідомлено в момент збору такої інформації.

Компанія не збирає інформацію, щодо обробки якої законодавством встановлено певні вимоги або заборони, як-от інформацію про расове або етнічне походження, про політичні, релігійні або світоглядні переконання, членство в політичних партіях та професійних спілках, про відбування кримінального покарання у зв’язку з вчиненням злочину або засудження, а також дані, що стосуються здоров’я, статевого життя, біометричних або генетичних даних (відповідно до статті 7 Закону України «Про захист персональних даних»).

Компанія збирає дані про статистику відвідування Сайту. Відомості можуть містити інформацію про з’єднання, трафік, браузер Користувача, а також про дату, час, тривалість роботи в мережі інтернет та перебування на Сайті.

Обробка персональних даних
Обробка і зберігання наданих персональних даних здійснюється в дата-центрах, де розміщується обладнання, що забезпечує функціонування сервісів Сайту. Надані персональні дані обробляються і можуть зберігатися в базі персональних даних або окремій таблиці бази даних Сайту.
Цілі використання персональних даних
Персональні дані Користувача використовуються з метою забезпечення надання інтернет-сервісів Сайту, обміну інформацією та новинами, відносин у галузі реклами та комунікації відповідно та на виконання законів України, в тому числі, але не виключно: «Про захист персональних даних», «Про ратифікацію Конвенції про захист осіб у зв’язку з автоматизованою обробкою персональних даних та Додаткового протоколу до Конвенції про захист осіб у зв’язку з автоматизованою обробкою персональних даних стосовно органів нагляду та транскордонних потоків даних», «Про інформацію», «Про рекламу», «Про телекомунікації», а також інших актів, що регулюють діяльність Компанії.
Термін зберігання персональних даних
Персональні дані зберігаються протягом терміну, встановленого чинним законодавством України. Після того, як суб’єкт персональних даних перестає бути Користувачем Сайту шляхом видалення свого облікового запису на Сайті, його персональні дані також автоматично видаляються.

Ми використовуємо файли сookie й аналогічні технології відстеження для моніторингу діяльності нашого Сайту і збереження інформації.

Файли сookie – це текстовий файл або файли, що містять невеликий обсяг інформації, які відправляються веб-браузеру і зберігаються на пристрої Користувача. Технології відстеження використовуються для поліпшення й аналізу Сайту. До таких пристроїв можна зарахувати комп’ютер, мобільний телефон або інший пристрій, за допомогою якого Користувач відвідує веб-сайт. Ви можете в будь-який момент відмовитися від усіх або конкретних файлів сookie.

Файли cookie можуть бути вічними (вони називаються постійними файлами cookie) і зберігатися в комп’ютері, поки Користувач їх не видалить, або тимчасовими (такі файли cookie називаються сесійними), тобто вони зберігаються тільки до закриття браузера. Крім того, файли cookie поділяються на основні (вони встановлюються безпосередньо відвідуваним веб-сайтом) і сторонні (встановлюються іншими веб-сайтами).

При повторному відвідуванні Користувачем Сайту дані файлів cookie оновлюються. У більшості випадків веб-браузер за замовчуванням допускає автоматичне збереження файлів cookie на пристрої Користувача. Відключення файлів cookie може призвести до обмеження доступу до опублікованих матеріалів і/або неповноцінного функціонування сервісів Сайту.

Компанія дбає про своїх Користувачів і намагається зробити перебування на Сайті максимально комфортним. Для цього Компанія аналізує поведінку, вподобання та інтереси Користувача за допомогою файлів cookie. Такий аналіз допоможе Компанії поліпшити досвід взаємодії з Сайтом, визначити найбільш зручний інтерфейс і навігацію Сайту.

Згідно з класифікацією Міжнародної торгової палати (International Chamber of Commerce) Компанія використовує такі категорії файлів cookie:

  • Строго необхідні файли cookie, які потрібні для переміщення Користувача по веб-сторінці та при використанні певних сервісів (наприклад, для доступу до захищених сторінок, реєстрації й авторизації, здійснення пошуку по Сайту), а також ті, які здійснюють запам’ятовування попередніх дій Користувача при переході на попередню сторінку в тій же сесії.
  • Експлуатаційні файли cookie, які агрегують інформацію про те, як використовується Сайт. Ці дані зберігаються на пристрої Користувача між сеансами веб-браузера. Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: час перебування на Сайті, найбільш часто відвідувані сторінки, розуміння, які саме розділи та сервіси Сайту були найцікавішими для Користувача, наскільки ефективна та чи інша рекламна і/або маркетингова кампанія і т.д. Уся інформація, зібрана за допомогою експлуатаційних файлів cookie призначена для статистичних та аналітичних задач. Деякі дані файлів cookie можуть надаватися третім сторонам, які мають дозвіл з боку веб-ресурсу, і винятково для зазначених вище цілей.
  • Функціональні файли cookie, які використовуються для збереження параметрів яких змін. Вони зберігаються на пристрої Користувача між сеансами веб-браузера. Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: ім’я Користувача, фото в профілі, інформація стосовно залишених коментарів, мова Сайту, місцезнаходження, відомості про те, чи надавалася Користувачеві будь-яка інформація або обрані переваги раніше, а також інші параметри налаштування Сайту. Ці файли cookie також дають змогу Користувачеві дивитися відео, брати участь в інтерактивах (опитування, голосування) і взаємодіяти з соціальними мережами. Щоб зробити більш приємними враження після відвідування ресурсу, зазначені файли cookie запам’ятовують надану Користувачем інформацію, підвищуючи ефективність взаємодії з Сайтом. Деякі дані файлів cookie можуть надаватися третім сторонам, які мають дозвіл з боку веб-ресурсу, і виключно для зазначених вище цілей.
  • Цільові файли cookie, які використовуються для надання контенту, котрий може зацікавити Користувача. Ці дані зберігаються на пристрої Користувача між сеансами веб-браузера. Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: відстеження рекомендованого текстового, графічного, аудіо- та відеоматеріалу, з метою уникнути повторного показу, управління цільовою рекламою, оцінка ефективності рекламних кампаній, інформація про відвідування Користувачем інших ресурсів при переходах, а також інші параметри налаштування Сайту. Сайт може ділитися цією інформацією з іншими сторонами, включаючи медіа-клієнтів, рекламодавців, агентства і партнерів з суміжних бізнесів для того, щоб вони надавали якісну таргетовану рекламу.
  • Cookie-файли сторонніх сервісів і сервісів аналітики, які використовуються для оперативної доставки, якіснішого відображення і детального аналізу контенту на Сайті. Компанія користується послугами, які є власністю інших сторонніх веб-сайтів, таких як Facebook, Twitter, Instagram, Alphabet Inc., Gemius та інші. Наведені як приклад веб-сайти можуть використовувати файли cookie на пристрої Користувача під час роботи на Сайті. Слід звернути увагу на те, що Сайт не може вплинути на роботу файлів cookie, які використовуються цими сервісами.

Усі необхідні відомості про використання файлів cookie можна дізнатися, відвідавши відповідний ресурс. Серед них:

  • Умови використання Google Analytics
  • Політика конфіденційності сервісу TNS Україна
  • Політика конфіденційності сервісу Gemius
  • Політика у сфері конфіденційності та персональних даних Bigmir

Основні веб-браузери (перераховані нижче) налаштовані на автоматичний прийом файлів cookie. Для того, щоб їх відключити, скористайтеся функцією довідки у своєму браузері. Довідку можна викликати через меню або за допомогою кнопки F1. Ознайомитися з порядком регулювання роботи браузерів з файлами cookie можна, перейшовши за наступними посиланнями:

Конфігурація налаштувань файлів cookie для веб-браузерів мобільних пристроїв може відрізнятися. Слід нагадати, що повноцінна робота з Сайтом можлива тільки при використанні файлів cookie. Відключення файлів cookie може призвести до обмеження доступу до змісту Сайту і до неповноцінного функціонування сервісів Сайту.

Щоб звернутися до Компанії з приводу використання файлів cookie, відправте повідомлення електронною поштою на адресу: support@frisbee.ua

Якщо Користувач не вмикає використання файлів cookie або навмисно видаляє всі файли cookie зі свого веб-браузера, то при подальшому відвідуванні Сайту Користувачеві буде повторно запропоновано увімкнення і використання файлів cookie. Інформація про Користувачів, отримана за допомогою файлів cookie, не продається і не поширюється у відкритому доступі, а також є власністю Компанії.

Взаємодія з іншими ресурсами
При використанні Користувачем сервісів на сторінках Сайту можуть бути присутні коди інших інтернет-ресурсів і третіх осіб, в результаті чого такі інтернет-ресурси та треті особи отримують дані Користувача. Отже, ці інтернет-ресурси можуть отримувати та обробляти інформацію про те, що Користувач відвідав ці сторінки, а також іншу інформацію, яку передає браузер Користувача.

Такими інтернет-ресурсами можуть бути:

  • системи банеропоказів (наприклад, Admixer, Adriver та ін.)
  • плагіни соціальних мереж (наприклад, Facebook, Twitter)

Використання зазначених сервісів Компанії необхідне для оперативного аналізу відвідувань Сайту, внутрішньої та зовнішньої оцінки відвідуваності Сайту, глибини перегляду, активності користувачів. Дані, отримані від зазначених сервісів, Компанія не зберігає і не обробляє. Відповідно, якщо Користувач з огляду на будь-які причини не бажає, щоб зазначені послуги отримували доступ до його персональних даних, Користувач може за власним бажанням вийти зі свого акаунту або профілю й очистити файли cookie через свій браузер.

Взаємодія з третіми особами
Компанія не здійснює передачу персональних даних третім особам, крім випадків, коли така передача відбувається в порядку і на умовах встановлених чинним законодавством України.

Компанія розуміє, що особиста інформація є цінністю і невід’ємним змістом у тому числі особистих немайнових прав будь-якої фізичної особи, і тому вживає всіх можливих заходів для захисту особистої інформації Користувачів, добровільно й усвідомлено переданої останніми Компанії.

На Сайті можуть бути посилання на інші веб-сайти (винятково в інформаційних цілях). При переході за посиланням на інші веб-сайти дія цієї Політики на такі веб-сайти не поширюватиметься. У зв’язку з чим Компанія рекомендує ознайомитися з політикою у сфері конфіденційності та персональних даних кожного веб-сайту перед тим, як передавати персональні дані, за якими Користувач може бути ідентифікований.

Конфіденційність активності
Відомості про активність (трафік) на Сайті Користувачів, які проходять через інтернет-мережу або електронну пошту Користувача, захищені відповідно до законодавства. Тобто Компанія жодним чином або способом не порушує таємницю «активності» Користувача при використанні останнім сервісів Сайту.
Захист персональних даних
Компанія використовує загальноприйняті стандарти технологічного та операційного захисту інформації та персональних даних від втрати, неправильного використання, зміни або знищення. Однак, попри всі зусилля, Компанія не може гарантувати абсолютну захищеність від будь-яких загроз, що виникають за межами регулювання Компанії.

Компанія забезпечує застосування всіх відповідних зобов’язань щодо дотримання конфіденційності, а також технічних і організаційних заходів безпеки для запобігання несанкціонованого чи незаконного розголошення або обробки такої інформації й даних, їх випадкової втрати, знищення або пошкодження.

Від імені Компанії доступ до інформації та персональних даних має обмежена кількість тільки уповноважених співробітників, яким ця інформація необхідна для обробки даних від імені Компанії та які дали згоду на забезпечення конфіденційності такої інформації й даних відповідно до вимог Компанії.

Поширення персональних даних без згоди суб’єкта персональних даних або уповноваженої ним особи дозволяється у випадках, визначених законом, і лише (якщо це необхідно) в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

Умови доступу до персональних даних
Порядок доступу до персональних даних третіх осіб визначається умовами згоди Користувача, наданої власнику персональних даних на обробку цих даних, або відповідно до вимог закону.

Користувач має право на отримання будь-яких відомостей про себе у будь-якого суб’єкта відносин, пов’язаних із персональними даними, за умови зазначення прізвища, імені та по батькові, місця проживання (місця перебування) та реквізитів документа, що посвідчує фізичну особу, яка подає запит, крім випадків, встановлених законом.

Доступ Користувача до даних про себе здійснюється безоплатно. Відстрочка доступу Користувача до своїх персональних даних не допускається.

Права суб'єкта персональних даних
Відповідно до Закону України «Про захист персональних даних» Користувач, як суб’єкт персональних даних, має такі права:

  • знати про джерела збору, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) власника чи розпорядника персональних даних або надати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом
  • отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються персональні дані
  • на доступ до своїх персональних даних
  • отримувати не пізніше, ніж за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних
  • висувати вмотивовану вимогу власнику персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних
  • висувати вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким власником і розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними
  • на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв’язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи
  • звертатися зі скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або до суду
  • застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних
  • вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди
  • відкликати згоду на обробку персональних даних
  • знати механізм автоматичної обробки персональних даних
  • на захист від автоматизованого рішення, яке має правові наслідки

Для поновлення, отримання доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних, відкликання згоди на обробку персональних даних, яке Користувачем надано Компанії згідно з цією Політикою, або в разі наявності будь-яких зауважень, побажань чи претензій щодо персональних даних Користувача, які обробляються компанією, Користувач зобов’язаний звернутися в Компанію з відповідною заявою на електронну адресу: support@frisbee.ua

Безпека неповнолітніх
Сайт не призначений для неповнолітніх Користувачів. Компанія серйозно ставиться до питань безпеки, особливо щодо осіб, які не досягли повноліття, у зв’язку з чим, зі свого боку, компанія звертається до батьків з проханням пояснити своїм дітям питання безпеки в інтернеті, їхню конкретну мету і необхідність використання тих чи інших сервісів Сайту.
Зміна політики
У цю Політику, періодично і без попереднього повідомлення Користувача про це, можуть вноситися зміни й доповнення, в тому числі при зміні вимог законодавства. У разі внесення змін до цієї Політики Компанією, на Сайті Компанії буде розміщено відповідне повідомлення із зазначенням терміну набуття чинності цих змін. Якщо протягом зазначеного строку Користувач не відмовиться від їх прийняття в письмовій формі, це буде означати, що Користувач погоджується з відповідними змінами Політики. Просимо час від часу переглядати Політику для того, щоб бути в курсі всіх змін або доповнень.

Не згодом. Зараз. Frisbee.